luni, 30 martie 2009

Lesbienele si bisexualele sunt mai fertile decat femeile heterosexuale

Lesbienele si bisexualele sunt de sapte ori mai predispuse sa ramana insarcinate decat femeile heterosexuale. Concluziile studiului realizat de studentii de la British Columbia au fost publicate in Canadian Journal of Human Sexuality, relateaza The Vancouver Sun.

In cadrul studiului au fost fost folosite date adunate in scolile din British Columbia, in 1992, 1998 si 2003.

Unul dintre motivele pentru care numarul tinerelor lesbiene si bisexualelor care raman gravide este mai mare decat al colegelor lor heterosexuale este nesiguranta legata de propria persoana si orientare, dorinta de a-si intemeia o familie, de a-si gasi o identitate.

Interesant este ca si numarul baietilor care-si lasa insarcinate partenerele, majoritatea ocazionale, si care sunt considerati, in comunitatea in care traiesc, homosexuali, este mai mare.

Poate tocmai din dorinta de a demonstra contrariul procedeaza in acest fel, sunt de parere cei acre au participat la studiu.

In plus, a fi mama sau tata este mai bine decat gay, lesbiana sau bisexuala, motiv pentru care tinerii procedeaza in cunostinta de cauza, pentru a scapa de stigmatul pus de societate.

Si femeile pot deveni tatici...

In Marea Britanie starneste controverse decizia autoritatilor care permite mamei unui copil nascut in urma tratamentelor de fertilizare sa treaca, pe certificatul de nastere, pe oricine la rubrica referitoare la tatal nou-nascutului.

Asta inseamna, pe scurt, ca tatal poate fi si o femeie, relateaza Daily Mail . "Tatal" copilului poate fi orice persoana care poate foarte bine sa nu fie inrudita cu bebelusul, fara a fi nevoie sa fie barbat si nici sa se afle in vreo relatie amoroasa cu mama. De fapt, "tata" nu are voie sa fie o ruda apropiata a mamei.
Mai mult, chiar termenul "tata" poate fi schimbat, fiind inlocuit pe certificatul de nastere cu expresia "al doilea parinte". La aceasta rubrica poate fi trecuta orice persoana apropiata mamei, bineinteles cu consimtamantul acesteia. Masura va intra in vigoare din 6 aprilie si va afecta pe cele aproximativ 2.000 de britanice care aleg aceasta cale pentru a concepe un copil. Astfel, in cazul in care relatia dintre mama si "tatal" de sex feminin se rupe in timp, cel din urma va putea cere in instanta dreptul de a-si vizita copilul.

Decizia este una controversata, criticii ei spunand ca bebelusul este singurul care pierde in toata aceasta afacere, dar ca, peste 15 - 16 ani, cand se va demonstra asta cu exemple, va fi prea tarziu pentru multi, raul fiind deja facut.

Sinead O’Connor la Bucuresti

Cantareata de origine irlandeza Sinead O’Connor, cunoscuta mai degraba pentru celebrul "Nothing Compares 2 U" din anii '90 decat pentru creatiile recente, va concerta la Bucuresti pe 11 iunie.O'Connor, denumita si "cantareata cheala" (o piesa a lui Eugen Ionesco), a iscat numeroase controverse din cauza stilul sau de viata nonconformist: are patru copii cu patru barbati diferiti, si-a schimbat de mai multe ori religia, iar intr-o vreme s-a zvonit ca ar fi lesbiana.

Pe langa voce, Sinead O'Connor canta la chitara, pian, clape, percutie si fluier. Albumele care au consacrat-o sunt "The Lion and the Cobra", "I Do Not Want What I Haven't Got", Am I Not Your Girl?, "Universal Mother, "So Far... the Best of Sinéad O'Connor, "Faith and Courage", "Sean-Nos Nua", "She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty", "Collaborations", "Throw Down Your Arms" si "Theology".

Sarut lesbi in "The Simpsons"

De la sarutul lesbi al Madonnei cu mai tanara Britney Spears, toata lumea a inteles ca saruturile lesbiene vand. Nu e de mirare, deci, ca pana si serialul de animatie The Simpsons a apelat la aceeasi gaselnita pentru a ramane in centrul atentiei.

Telespectatorii americani au putut vedea un sarut lesbian plin de pasiune pe micul ecran, cand rula un episod din cea mai lunga productie TV. Una dintre protagoniste este chiar conservatoarea Marge, atrasa brusc si iremediabil de o prietena. Sotul lui Marge, Homer, a fost atat de miscat de scena pasionala incat ...s-a trezit. Pentru ca totul nu se petrecea decat in inchipuirea sa, dupa cum relateaza Daily Mail .

Nu este singura scena din The Simpsons care are legatura cu dragostea dintre gay. In 2005, sora mai mare a lui Marge, Patty, s-a logodit cu o femeie, jucatoare de golf, Veronica. Abia mai tarziu a iesit la iveala faptul ca Veronica era un el, scena nefiind decat pe jumatate gay.