luni, 11 august 2008

Filme cu tematica lesbi

Editia aniversara a festivalului gay lebi de la Cluj - Serile Filmului Gay FILM FESTIVAL pare a fi dedicata femeilor. Din 30 de titluri de filme venite pana la aceasta ora din lumea intreaga (mai exact din 16 tari), nu mai putin de 11 dintre ele au ca subiect povesti de dragoste ale femeilor lesbiene. Restul filmelor au ca tema viata persoanelor gay, transgender, bisexuale sau pur si simplu sunt filme documentare despre miscarea LGBT.

Unul dintre filmele cap de afis ale festivalului, alaturi de East Side Story (ce va rula si el) este Finn's Girl (Fata lui Finn), produs in Canada in regia lui Dominique Cardona si Laurie Colbert.
Dr. Finn Jefferies este o lesbiană modernă, veselă si deschisă. Nimic nu a întunecat viata agitată a doctoritei Finn până la moartea neasteptată a iubitei ei, Nancy. Pe măsură ce Finn se afundă în durere, ea îsi asumă riscuri ce îi pun în pericol relatia sa cu singura persoană pe care o iubeste, fiica sa de 11 ani, Zelly Bean.

Un alt film care nu trebuie ratat este "A domicilio (At home)" produs in Spania in 2007 de catre regizoarea Mariel Macia, cea care, cu un an in urma, producea si filmul care a facut senzatie - "Flores en el parque (Flowers at the park)" - film ce va fi si el prezent in cadrul festivalului.
"A domicilio" o are ca personaj principal pe Rosa, cea care are totul planuit: să o invite pe Flor să cineze cu sushi, vin alb si muzică. În cele din urma amândouă stiu ce va urma. Dar lucrurile nu ies întotdeauna asa cum le plănuim, iar unele momente petrecute pot aduce la suprafată prejudecătile pe care fiecare le are asupra celorlalti sau chiar asupra propriei persoane.

Cele doua propuneri li se vor adauga in scurt timp si altele, motiv pentru care va invitam sa ne mai treceti pragul. Pe curand!

2 comentarii:

Anonim spunea...

The children's hour
Desert Hearts
Hotel New Hampshire
The Hours*
Boys don't cry*
Watermellon Women
Go fish
Fried Green Tomatoes*
Silkwood
When night falls*
I've heard the mermaids singing
High Art*
Better than chocolate*
Bar Girls
Thelma and Louise*
Calamity Jane
Relax, It's just sex
Kissing Jessica Stein
Aimee & Jaguar
The Killing of Sister George
Personal Best
The totally true adventure of Two Girls in Love
The Color Purple
If these walls could talk 2*
Gia*
Heavenly creatures
Chasing Amy
The Hunger
Living with Pride
The Ruth Ellis Story
Serving in Silence
Salmonberries
The Brandon Teena Story
Bound
Monkey's Mask
Basic Instinct
L Word (serial)*
Orlando*

(pe cele cu steluta le-am vizionat si le pot recomanda cu placere)

Dashu_boy spunea...

buna selectiile tale sunt foarte bune si eu am vazut din ele, dar singur care chiar a facut o diferenta a fost serialu The L word care pur si simplu schimba orice gandire asupra LGBT. Desi este vorba numai de lesbiene si problemele lor apare spre final si un transexual (tot femeie). Poate candva o sa il vedem si noi, dar cred ca desi este produs din 2004 noi o sa il vedem dupa ce se termina ,, Tanar si nelinistit".