luni, 30 martie 2009

Si femeile pot deveni tatici...

In Marea Britanie starneste controverse decizia autoritatilor care permite mamei unui copil nascut in urma tratamentelor de fertilizare sa treaca, pe certificatul de nastere, pe oricine la rubrica referitoare la tatal nou-nascutului.

Asta inseamna, pe scurt, ca tatal poate fi si o femeie, relateaza Daily Mail . "Tatal" copilului poate fi orice persoana care poate foarte bine sa nu fie inrudita cu bebelusul, fara a fi nevoie sa fie barbat si nici sa se afle in vreo relatie amoroasa cu mama. De fapt, "tata" nu are voie sa fie o ruda apropiata a mamei.
Mai mult, chiar termenul "tata" poate fi schimbat, fiind inlocuit pe certificatul de nastere cu expresia "al doilea parinte". La aceasta rubrica poate fi trecuta orice persoana apropiata mamei, bineinteles cu consimtamantul acesteia. Masura va intra in vigoare din 6 aprilie si va afecta pe cele aproximativ 2.000 de britanice care aleg aceasta cale pentru a concepe un copil. Astfel, in cazul in care relatia dintre mama si "tatal" de sex feminin se rupe in timp, cel din urma va putea cere in instanta dreptul de a-si vizita copilul.

Decizia este una controversata, criticii ei spunand ca bebelusul este singurul care pierde in toata aceasta afacere, dar ca, peste 15 - 16 ani, cand se va demonstra asta cu exemple, va fi prea tarziu pentru multi, raul fiind deja facut.

Niciun comentariu: