luni, 30 martie 2009

Lesbienele si bisexualele sunt mai fertile decat femeile heterosexuale

Lesbienele si bisexualele sunt de sapte ori mai predispuse sa ramana insarcinate decat femeile heterosexuale. Concluziile studiului realizat de studentii de la British Columbia au fost publicate in Canadian Journal of Human Sexuality, relateaza The Vancouver Sun.

In cadrul studiului au fost fost folosite date adunate in scolile din British Columbia, in 1992, 1998 si 2003.

Unul dintre motivele pentru care numarul tinerelor lesbiene si bisexualelor care raman gravide este mai mare decat al colegelor lor heterosexuale este nesiguranta legata de propria persoana si orientare, dorinta de a-si intemeia o familie, de a-si gasi o identitate.

Interesant este ca si numarul baietilor care-si lasa insarcinate partenerele, majoritatea ocazionale, si care sunt considerati, in comunitatea in care traiesc, homosexuali, este mai mare.

Poate tocmai din dorinta de a demonstra contrariul procedeaza in acest fel, sunt de parere cei acre au participat la studiu.

In plus, a fi mama sau tata este mai bine decat gay, lesbiana sau bisexuala, motiv pentru care tinerii procedeaza in cunostinta de cauza, pentru a scapa de stigmatul pus de societate.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa zicem asa: eram/sunt lesbiana.
De facto, in adolescenta (perioada cea mai fertila, as zice) am cedat multor barbati tocmai pentru ca eram nesigura... deci eram fooooarte predispusa sa raman insarcinata. Atunci.
Cum de n-am ramas insarcinata niciodata? Mie mi se pare ca, dimpotriva, nu eram predispusa, ci... deloc dispusa!!!
lucky me! nu imi doresc sa fi avut mintea (gay) de azi si statul (straight mondial acceptat) de parinte. Ar fi fost horror.
Pe scurt: fetele gay nu-s mai fertile. Ci doar mai imprudente. Sau mai dornice sa demonstreze contrariul orientarii... :)